Goedkoopste thuisbatterij van nederland
De Thuisbatterij
Batterijen
- Eerlijk & transparant over de kosten
- Beoordeeld met een 9.6
- Binnen 4 weken geinstalleerd!
Waarom?
Batterijen bij Soleca
De kracht van zonne-energie, opgeslagen voor later! Met onze hoogwaardige thuisbatterijen benut je zonne-energie optimaal en heb je altijd duurzame stroom binnen handbereik. Laat de zon voor jou werken, dag en nacht!
01.
Altijd transpararant & eerlijk over kosten
Bij Soleca staat transparantie stipt op één. Vooraf informeren we je over alle kosten.
02.
Gecertificeerde & ervaren monteurs
Bij Soleca vertrouwen we alleen op ervaren monteurs met de juiste certificeringen.
03.
Beoordeeld met een 4.7 uit 90 reviews
Soleca word gemiddeld beoordeeld met een 4.7 uit 90 reviews.
Materialen
Welke batterijen gebruiken wij?
Bij Soleca zijn we trots op onze samenwerking met vooraanstaande merken zoals Autarco en Enphase voor onze thuisbatterijen. Deze merken staan bekend om hun betrouwbare en efficiënte energieopslagoplossingen, waardoor onze klanten optimaal gebruik kunnen maken van zelf opgewekte zonne-energie. Bovendien zorgt het slimme energie management systeem voor een naadloze opslag en verdeling van elektriciteit, wat resulteert in maximale besparing en onafhankelijkheid. Met deze hoogwaardige batterijen streven we ernaar om onze klanten te voorzien van een duurzame en betrouwbare energieoplossing die perfect aansluit op hun behoeften.
Denim Panelen
- N-Type
- 35 jaar vermogensgarantie
- 440Wp vermogen
- Brandklasse A
Jinko zonnepanelen
- N-Type
- 30 jaar vermogensgarantie
- 435Wp vermogen
- 21.52% efficientie
Enphase IQ Battery 5P
- Garantie van 15 jaar tot 6.000 cycli
- Extra veilig
- AC gekoppeld
- Eenvoudig uitbreidbaar
Autarco batterij
- Modulair uitbreidbare capaciteit
- ≥6000 Cycli
- IP54 bescherming voor binnen en buiten
- Smart management
Inzicht. Altijd. Overal.
Werkwijze
Hoe we te werk gaan bij Soleca
1. Vrijblijvende offerte aanvragen
Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Binnenkort krijg je een gedetailleerde prijsopgave voor hoogwaardige, duurzame oplossingen die snel en eenvoudig zijn afgestemd op jouw behoeften.
2. Offerte accepteren
Bevestig nu je offerte en plan meteen een afspraak! Zet de volgende stap richting hoogwaardige duurzame oplossingen door eenvoudig te accepteren en je afspraak in te plannen voor een vlotte uitvoering.
3. Wij komen installeren
Maak je klaar voor de installatiedag, want we komen eraan om te installeren! Jouw duurzame oplossingen worden betrouwbaar en efficiënt voor de deur afgeleverd.
1. Vrijblijvende offerte aanvragen
Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Binnenkort krijg je een gedetailleerde prijsopgave voor hoogwaardige, duurzame oplossingen die snel en eenvoudig zijn afgestemd op jouw behoeften.
2. Offerte accepteren
Bevestig nu je offerte en plan meteen een afspraak! Zet de volgende stap richting hoogwaardige duurzame oplossingen door eenvoudig te accepteren en je afspraak in te plannen voor een vlotte uitvoering.
3. Wij komen installeren
Maak je klaar voor de installatiedag, want we komen eraan om te installeren! Jouw duurzame oplossingen worden betrouwbaar en efficiënt voor de deur afgeleverd.
Reviews
Wat onze klanten vinden
Willem Q.
Marion Wiensma
Timo Zegers
Anne-Lotte R.
Pascal M
Ingrid van den Hoogen
Vraag een vrijblijvende offerte aan
FAQ
Vragen over batterijen
1. Energieopslag uit zonnepanelen
- Overdag wekken je zonnepanelen meer stroom op dan je direct verbruikt.
- De overtollige energie wordt niet teruggeleverd aan het net, maar opgeslagen in de thuisbatterij.
2. Energiegebruik uit de batterij
- Wanneer je zonnepanelen minder stroom opwekken (bijvoorbeeld ‘s avonds of tijdens bewolkt weer), kan je woning energie halen uit de thuisbatterij.
- Dit voorkomt dat je elektriciteit moet afnemen van het net, wat kosten bespaart.
3. Slim energiebeheer: Netstroom en piekverbruik
- Bij een volledig opgeladen batterij en extra opgewekte energie kan er alsnog stroom worden teruggeleverd aan het net.
- Sommige batterijen kunnen zelfs goedkoop stroom opslaan van het net op momenten met lage tarieven en deze energie gebruiken wanneer de prijs hoger is.
Meer eigen zonne-energie gebruiken (zelfconsumptie verhogen)
Opslag van overtollige zonne-energie – Overdag wek je vaak meer stroom op dan je verbruikt. In plaats van dit terug te leveren aan het net, kun je het opslaan voor later gebruik.
‘s Avonds gratis stroom gebruiken – Gebruik opgeslagen zonne-energie in de avond of op bewolkte dagen, wanneer je zonnepanelen minder opwekken.
Resultaat: Je verhoogt je zelfconsumptie, waardoor je minder afhankelijk bent van netstroom en meer bespaart.
Lagere energiekosten
Minder stroom afnemen van het net – Hierdoor dalen je maandelijkse energiekosten.
Slim gebruik van dal- en piektarieven – Sommige batterijen laden op tijdens goedkope nachtstroom en leveren energie wanneer de tarieven hoog zijn.
Minder afhankelijk van toekomstige prijsstijgingen – Energieprijzen blijven fluctueren, maar met een batterij hoef je minder in te kopen.
Resultaat: Besparing op energiekosten en bescherming tegen stijgende elektriciteitsprijzen.
Bescherming tegen stroomuitval
Back-upfunctie – Sommige thuisbatterijen kunnen bij een stroomuitval je huis voorzien van elektriciteit.
Ononderbroken stroomvoorziening – Essentiële apparaten (zoals verlichting, koelkast of verwarming) blijven werken bij uitval van het net.
Resultaat: Geen stress bij storingen of stroomuitval!
Duurzamer & milieuvriendelijker
Minder netbelasting – Door zonne-energie op te slaan en lokaal te gebruiken, verlaag je de druk op het elektriciteitsnet.
Minder fossiele energie – Je maakt optimaal gebruik van je eigen schone zonne-energie en verlaagt je CO₂-uitstoot.
Resultaat: Een groener huis met een lagere ecologische voetafdruk.
Slim energiebeheer & toekomstbestendig
Werkt met slimme meters en energiemanagementsystemen – Zo weet je precies wanneer je batterij laadt en ontlaadt.
Integratie met dynamische energietarieven – Bij sommige batterijen kun je profiteren van goedkope stroomprijzen.
Compatibel met toekomstige energienetwerken (smart grids) – Dit maakt virtuele energiehandel mogelijk, waarbij je je stroom kunt verkopen.
Resultaat: Je woning wordt slimmer, zuiniger en klaar voor de toekomst.
De levensduur van een thuisbatterij hangt af van het type batterij, het gebruik en de kwaliteit. Over het algemeen gaan de meeste lithium-ion thuisbatterijen tussen de 10 en 20 jaar mee.
Een thuisbatterij kan op veel plekken worden geïnstalleerd, maar er zijn een aantal voorwaarden om rekening mee te houden. De beste locaties zijn een garage, technische ruimte, bijkeuken of een beschermde buitenruimte. De ruimte moet goed geventileerd en droog zijn, en de batterij moet stevig gemonteerd worden.
Plaats de batterij niet in kleine afgesloten ruimtes zonder ventilatie, naast warmtebronnen of in vochtige omgevingen zoals een slecht geventileerde kelder. De ideale installatieplek is dicht bij de omvormer en meterkast, zodat de batterij optimaal kan functioneren.
Ja, een thuisbatterij kan ook zonder zonnepanelen worden gebruikt. De batterij dient als back-up stroomvoorziening en kan door slim energiebeheer helpen om energiekosten te verlagen. Veel mensen combineren een thuisbatterij met zonnepanelen, omdat dit extra voordelen biedt, zoals een hogere zelfconsumptie en minder afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.
Daarnaast kun je ervoor kiezen om energie slim te verhandelen via het net met een slim energiebeheersysteem (EMS). Dit systeem wordt rechtstreeks op de groepenkast aangesloten en helpt bij het optimaliseren van energieopslag en -verbruik, waardoor je optimaal profiteert van variabele energietarieven.
De capaciteit van een thuisbatterij, uitgedrukt in kilowattuur (kWh), bepaalt hoeveel energie je kunt opslaan. Voor een gemiddeld Nederlands huishouden is een batterij van 5 kWh vaak voldoende. Je kunt de benodigde capaciteit berekenen door het aantal Wattpiek (Wp) van je zonnepanelen te vermenigvuldigen met een factor tussen 1 en 1,5.
Als de batterijcapaciteit te laag is, blijft je teruglevering aan het net hoog en is de besparing minder groot. Is de batterij juist te groot, dan kan deze mogelijk niet volledig worden opgeladen door alleen de zonnepanelen. In dat geval kun je optimaal gebruik maken van een dynamisch energietarief en onbalansverhandeling op de energiemarkt om de batterij efficiënt te vullen en extra voordeel te behalen.
Huidige situatie:
Geen landelijke subsidie: Momenteel biedt de Nederlandse overheid geen directe subsidie voor de aanschaf van thuisbatterijen voor particulieren.
Btw-teruggave: Sinds januari 2024 kunnen particulieren de 21% btw op de aanschaf en installatie van een thuisbatterij terugvragen, mits de batterij wordt gebruikt voor energiehandel via een dynamisch energiecontract.
Contact
Heb je vragen? We helpen je graag verder!
BEL ONS OP
085 0805117
MAIL NAAR
info@soleca.nl
Contact
Heb je vragen? We helpen je graag verder!
BEL ONS OP
085 0805117
MAIL NAAR