Diensten

Dakkapellen

Dakkapel op maat

Type

Type dakconstructies

Dakkapel plat dak

De dakkapel met plat dak is het meest voorkomende dakkapel model. Bij een dakkapel met plat dak, kun je kiezen voor verschillende uitvoeringen; klassiek, modern of uniek.

Dakkapel met slepend dak

Wanneer er voldoende ruimte is en het dak voldoet aan de juiste voorwaarden, kun je kiezen voor een dakkapel met dakpannen.

Dakopbouw verlegde nok

Verhoging van het dak aan één zijde. Ideaal om lage zolders te voorzien van meer hoogte en comfort.

Dakopbouw verhoogde nok

Bij een woning met een lage nok, krijg je er met een nokverhoging een complete etage bij. Er wordt maar liefst 30% meer vloeroppervlak in de woning gecreëerd.

Uitvoering

Uitvoering dakkapellen

Dakkapel plat dak - Klassiek

Traditioneel en tijdloos vormgegeven. Hemelwaterafvoer aan de zijkant van de dakkapel. Zonweringsgeleiders worden, in kleur, op de fronten gemonteerd.

Dakkapel plat dak - Modern

Uitgebouwde fronten, dieper liggend kozijn en robuuste zijwangen geven dit model een stoer uiterlijk. Geïntegreerde hemelwaterafvoer en geleiders zorgen voor een exclusief ontwerp.

Dakkapel plat dak - Uniek

Een robuust en stoer vormgegeven dakkapel met gebruik van unieke materialen waardoor deze populaire uitvoering een echte eye catcher is op jouw woning.

Bekleding

Materiaal buitenbekleding

Kunststof dakkapel

Kies voor duurzaamheid en gemak met duurzame kunststof bekleding en hoogwaardige kunststof kozijnen. Dan ben je jarenlang verzekerd van een kwalitatieve, onderhoudsarme kunststof dakkapel.

Houtlook dakkapel

Natuurlijke uitstraling, minimaal onderhoud, wel de karakteristieke uitstraling van hout. Onze kunststof dakkapel met houtlook kozijn en bekleding, is niet van echt hout te onderscheiden.

Dakkapel van hout

Ambachtelijk houtwerk bewerkt door vakmensen. Onze dakkapel van hout is bekleed met duurzaam en vormvast red cedar. Voor een landelijke uitstraling kun je kiezen voor bijv. een sierlijke neuslijst.

Voordelen

Voordelen van een dakkapel

Waardevaste investering

Bij een goede investering zijn de opbrengsten hoger dan de kosten. Een dakkapel voegt direct extra leefruimte en daardoor waarde toe aan een woning, mits deze van goede kwaliteit is. Kwaliteit heeft invloed op de levensduur van de dakkapel, maar ook op onderhoudskosten en energiekosten. En hoe lager de kosten tijdens het gebruik, hoe meer er overblijft om te sparen of voor andere uitgaven.

Bespaar extra met een beter geïsoleerde dakkapel

De aanschaf van een dakkapel is een grote uitgave. Echter is deze vrij snel terugverdiend. Naast directe voordelen als extra woonruimte en waarde verhoging van de woning, bespaar je ook energiekosten. Gezien de huidige energieprijzen en de energietransitie geen overbodige luxe!

Isolatie is een kostbaar onderdeel van het dakkapel, en erg belangrijk voor lagere energiekosten. In Nederland zijn er minimale eisen waaraan je moet voldoen, deze zijn vastgelegd in het bouwbesluit. De huidige minimale isolatie waarde moet zijn Rc 6,3 voor het dak en Rc 4,6 voor de zijwanden. Hier mag niet van worden afgeweken.

Het juiste isolatie materiaal

Er zijn veel soorten isolatiematerialen, maar voor een dakkapel zijn niet alle materialen geschikt. De dakkapel moet er namelijk ook nog goed uitzien. Met een isolatie materiaal dat een lage Rc waarde heeft, wordt het dak en de zijkanten erg dik om aan de vereiste isolatie eisen van het bouwbesluit te voldoen. Isolatie van steenwol voldoet hier bijvoorbeeld bij een dikte van 20 centimeter niet aan, dus zal er een dikkere laag isolatie nodig zijn. Hiermee verlies je de ruimtewinst in huis, qua stahoogte en vloeroppervlakte. Het juiste isolatie materiaal biedt meer ruimte.

De ventilatie in een dakkapel heeft ook invloed op het isolerend vermogen. Vocht moet naar buiten via het membraan in de isolatie. Ophopend vocht isoleert minder goed, trekt ander vocht aan en tast hiermee de constructie aan, de hygiëne en daardoor de gezondheid.

Energielabel van de woning

Woningen krijgen al enige tijd een energielabel, en hieraan worden steeds meer toeslagen en belastingen verbonden. Een beter geïsoleerde woning en dakkapel verdienen zich ook langs deze weg sneller terug en zijn extra besparend.

Een dakkapel met hoge isolatiewaarde draagt bij aan:

  • Hoger energielabel
  • Lagere premie voor de opstal verzekering bij een toenemend aantal verzekeraars
  • Waarde woning voor hypotheek en een lagere hypotheek rente
  • Waarde woning bij verkoop
  • Meer verhuurpunten voor het vaststellen van de huurprijs bij verhuur

Onderhoudskosten

De dakkapellen zijn opgebouwd uit onderhoudsarme en duurzame materialen met een lange levensduur. Afhankelijk van de bekleding en materiaalkeuzes bepaal je hoeveel onderhoud je hebt aan de dakkapel.

Bij aanschaf ontvang je van ons alle informatie die nodig is voor optimaal onderhoud van uw dakkapel. Bij een dakkapel van kunststof is met name periodiek controle en reiniging nodig.  

Voor vragen over onderhoud zit ons service team klaar om je te helpen, binnen en buiten de garantietermijn van 10 jaar.

Omdat wij geloven in de kwaliteit van onze dakkapellen bieden we 10 jaar garantie op de constructie, dak, kozijn en buitenbekleding van de dakkapel. Daarnaast krijg je ook garantie op andere onderdelen en opties zoals rolluiken en airconditioning.

Kies voor extra versteviging van het dak zodat het meer belasting kan dragen door toekomstige zonnepanelen of andere vormen van collectoren. 

Verhoog de waarde van uw woning met een dakkapel

De waarde van een woning wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de grootte van de woning. Daarnaast heeft de mate van natuurlijk licht en vrij uitzicht veel invloed op de uitstraling en sfeer in jouw interieur. Met een dakkapel kun je bijvoorbeeld een donkere zolder omtoveren tot een volwaardige kinderkamer, extra slaapkamer of thuiskantoor.

Investeringen in extra ruimte in vierkante meters leiden vaak tot een vergelijkbare stijging van de woningwaarde. De ruimtewinst is afhankelijk van het type dakkapel: een dakopbouw met nokverhoging is een grote investering maar geeft ook meer ruimtewinst dan een dakkapel met een plat dak. Ook de dak schuinte heeft invloed op de ruimtewinst: hoe flauwer het dak, hoe groter de toename van woonruimte.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Proces

Hoe ziet het proces er uit?

01.

Dakkapel en advies

In één van onze filialen in Nederland ervaar je de ruimte, het licht en de kwaliteit van onze dakkapellen. 

02.

Inmeetbezoek

Ben je akkoord met de offerte, dan wordt er bij jou thuis ingemeten. Wij controleren of alle maatvoering, zoals meegenomen in de offerte, klopt.

03.

Vergunning

Heb je een vergunning nodig, dan verzorgt Soleca deze graag voor jou.

04.

Productie en montage

Als alles akkoord is nemen wij jouw dakkapel in productie en ontvang je een datum voor de montage.

FAQ

Veelgestelde vragen

De prijs van een dakkapel is afhankelijk van het model, de dakschuinte, hoogte, breedte en de gekozen opties. Zo is iedere prijs gespecificeerd en betaal je nooit teveel. De gemiddelde prijs van een dakkapel ligt tussen de €7.000 en €10.000 euro.

Nee. Wanneer je kiest voor een dakkapel, dan koop je een dakkapel inclusief plaatsing.

De solide, onderhoudsarme materialen garanderen een lange levensduur en een investering die rendement oplevert bij eventuele verkoop van jouw woning. 

Vanaf het moment dat je akkoord geeft op de offerte na inmeting, duurt het gemiddeld nog 3 maanden voordat wij de dakkapel komen plaatsen. Indien een vergunning noodzakelijk is, is de levertijd 4 tot 5 maanden.  Dit is een indicatie en kan dus afwijken.

Wij plaatsen jouw dakkapel binnen 1 dag. 

Ja, dat kan! Je doet hiermee een duurzame investering. Er zijn wel een aantal zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden:

  • De bereikbaarheid van de dakkapel voor onderhoud, controle en werkzaamheden
  • Het gewicht van de draagconstructie waarmee de dakkapel en het dak van jouw woning belast worden
  • Soorten draagconstructies

 

Zie Soleca verduurzaming

Contact

Heb je vragen? We helpen je graag verder!

BEL ONS OP

085 0805117

MAIL NAAR

info@soleca.nl

Contact

Heb je vragen? We helpen je graag verder!

BEL ONS OP

085 0805117

MAIL NAAR

info@soleca.nl

085 0805117

info@soleca.nl

Diensten

085 0805117

info@soleca.nl

Diensten