Diensten

Kozijnen

Kozijnen op maat

Over

Kozijnen op maat

Hier bij Soleca zijn we trots op onze bekendheid als de betrouwbare leverancier van hoge kwaliteit aluminium en kunststof kozijnen voor zowel de particuliere als de bouwsector. Met meer dan 25 jaar expertise in de branche, begrijpen we dat duurzaamheid, kwaliteit en betaalbaarheid cruciale factoren zijn. Onze toewijding aan vakmanschap stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de unieke eisen van elk project.

Kozijn

Meest populaire kozijn

Het Ideal 7000 NL kozijnmodel is een uitmuntend product dat de perfecte balans biedt tussen esthetiek, duurzaamheid en energie-efficiëntie. Dit model, ontworpen door Aluplast, een toonaangevende Europese fabrikant van kunststof raamsystemen, is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de hoge eisen van de moderne bouwsector.

Ideal 7000 NL

Ideal 7000 NL

Uitleg

Waarom de Ideal 7000?

De kenmerken aan de rechterkant maken de Ideal 7000 NL tot een uitstekende keuze voor je volgende bouwproject. Met zijn hoge thermische isolatie en robuuste constructie biedt het model een duurzame oplossing die de energie-efficiëntie van je gebouw kan verbeteren. De veelzijdigheid van het model betekent dat het kan worden aangepast aan een breed scala aan bouwprojecten, terwijl het esthetisch aantrekkelijke ontwerp ervoor zorgt dat je gebouw er modern en stijlvol uitziet. Kies voor de Ideal 7000 NL en ervaar het verschil in kwaliteit en prestaties.

Kozijnen

Aluplast kozijnen

Bij Soleca leveren we kunststof deur- en raamkozijnen van het merk Aluplast. Dit is een solide Duits merk, gespecialiseerd in kunststof ramen en deuren. Aluplast heeft een uitgebreid assortiment en wordt wereldwijd veel verkocht. Het assortiment bestaat uit kozijnen met zeer smalle en strakke profielen tot verdiepte profielen met hoge isolatiewaarde. 

Voordelen van Aluplast kozijnen

De kozijnen van Aluplast zijn kunststof kozijnen. Een van de voordelen van Kunststof kozijnen is dat ze lang meegaan. Afhankelijk van de kwaliteit gaan kunststof kozijnen zo’n 25 tot 50 jaar mee. Daarnaast zijn ze onderhoudsarm en hoef je daarom niet periodiek te schuren en te verven. Kozijnen van Aluplast isoleren daarnaast ook beter dan houten- en aluminium kozijnen. Zeker de kwalitatief betere kozijnen (met meerdere kamers) geven een betere isolatie. Welke soorten Aluplast kozijnen zijn er?

Aluplast kozijnen worden gemaakt van kunststof. Binnen de kunststof kozijnen heb je de keuze uit verschillende soorten. Zo heb je allereerst een vast raamkozijn. Dit is een raam dat je niet kunt openen. Het heeft verder geen bijzondere functies en is daarom ook het goedkoopste type kozijn. Vervolgens heb je een draairaam, zoals de naam al zegt draait dit raam naar binnen open, ideaal om je woning te luchten of ventileren. 

Het populairste type raam is het draaikiepraam, wat je zowel kan opendraaien als in een kiepstand kan zetten. Dit is voor alle seizoenen een prima keuze en je kunt van dit type raam dus ook het hele jaar genieten. Tot slot is er nog het valraam; hierbij zitten de scharnieren aan de onderkant en opent het raam daardoor naar binnen toe in de kiepstand. Dit raam is ideaal voor de badkamer, douche, WC, een garage of berging waar je voor langere tijd wilt luchten. 

Alle aluplast decoren zijn voorzien van een innovatieve technologie, die duidelijk verbeterde gebruikseigenschappen alsook een nog langere levensduur garandeerd. Immers zijn de decoren voorzien van speciaal hiervoor ontwikkelde gepatenteerde pigmenten, die de oppervlaktetemperatuur van gefolieërde kunststof ramen aanzienlijk verlagen.

Wat kosten Aluplast kozijnen?

Om de prijs van Aluplast kunststof kozijnen te berekenen wordt er rekening gehouden met verschillende factoren. De afmetingen, het type raam, het soort beglazing en eventuele extra opties hebben allemaal invloed op de prijs. Bij de afmeting geldt de regel hoe groter het kozijn, des te hoger de kosten. Naast de afmeting is het type raam ook een factor in het berekenen van de prijs van het kozijn. De goedkoopste variant is hierbij een vast raamkozijn. Duurdere varianten zoals een valraam of een draaikiepraam zijn duurder om te produceren. Dit komt door de bewegingsmechanisme van dat type ramen. 

Bij Aluplast wordt standaard HR++ beglazing geplaatst. Wil je goedkoper uit zijn, dan kan je kiezen voor HR of HR+. Je kunt ook kiezen voor nog betere isolatie, dan ga je voor HR+++ beglazing. Tot slot kun je nog kiezen voor extra opties. Een ventilatierooster is bijvoorbeeld erg fijn om te hebben bij een vast raam, zodat je toch nog voldoende kunt ventileren. Daarnaast is een inzethor juist fijn bij een valraam of een draai-kiepraam, zodat jij je raam open kunt zetten zonder dat je bang hoeft te zijn dat er insecten naar binnen vliegen. 

Aluplast kozijn op maat laten maken?

Bij Soleca verplaatsen we ons altijd goed in jouw situatie en maken we er een sport van om een advies op maat te geven waar jij blij van wordt. Neem contact met ons op of vraag een maatwerk offerte aan voor jouw ideale Aluplast kozijn.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Soorten Glas

Welke soorten glas zijn er?

Bij het samenstellen van kozijnen komt vaak de vraag op welk soort glas je moet kiezen. De keuze kan variëren van verschillende soorten dubbel glas, triple en zelfs speciale glassoorten zoals zonwerend of geluidswerend glas. In dit artikel worden de verschillende soorten glas die beschikbaar zijn belicht, wordt de isolatiewaarde toegelicht en bespreken we de voordelen van elk type glas.

Dubbel glas

Standaard dubbel glas

Dit type glas bestaat uit twee glasplaten die door een afstandhouder uit elkaar worden gehouden. De tussenliggende ruimte, ook wel bekend als de spouw, wordt gevuld met droge lucht. Deze lucht fungeert als basisisolatie, wat de warmteoverdracht vermindert.

HR glas

HR (Hoog Rendement) glas gaat een stap verder in isolatie. Het bevat een warmte-reflecterende coating aan de binnenzijde van het glas, waardoor het efficiënter isoleert dan standaard dubbel glas. De spouw van HR glas is gevuld met droge lucht.

HR+ glas

Vergelijkbaar met HR glas, heeft HR+ glas echter een extra isolatieboost. Het belangrijkste verschil is de vulling van de spouw. In plaats van droge lucht wordt de spouw gevuld met een edelgas, zoals argon. Dit heeft een hogere isolatiewaarde dan lucht.

HR++ glas

Dit is dubbelglas waarbij de ruimte tussen de twee glaslagen gevuld is met edelgas in plaats van ‘normale’ lucht. Edelgassen isoleren beter dan lucht. Bovendien is een van de glaslagen van HR++ glas voorzien van een metaalcoating die zonnewarmte binnenlaat en vasthoudt, waardoor HR++ glas het best isolerende dubbelglas is.

Triple glas (HR+++)

Triple glas (HR+++)

Triple glas, ook bekend als HR+++ glas, gaat een stap verder dan zijn voorgangers door een extra glaslaag toe te voegen, die bovendien is voorzien van een metaalcoating. Deze metaalcoating draagt bij aan een nog betere isolatie, waardoor HR+++ glas een uitstekende keuze is voor wie streeft naar maximale energie-efficiëntie.

FAQ

Veelgestelde vragen

Kunststof kozijnen bieden uitstekende isolatie, zijn onderhoudsarm, duurzaam, milieuvriendelijk en beschikbaar in verschillende stijlen en kleuren. Ze verbeteren de energie-efficiëntie van uw woning en zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden.

Kunststof kozijnen hebben een lange levensduur en kunnen gemakkelijk 30 tot 40 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de installatie.

Kunststof kozijnen zijn zeer onderhoudsarm. Regelmatig schoonmaken met een mild reinigingsmiddel en water is meestal voldoende. Ze hoeven niet geschilderd te worden en zijn bestand tegen rot en vervorming.

Ja, kunststof kozijnen zijn milieuvriendelijk omdat ze recyclebaar zijn en bijdragen aan energie-efficiëntie, waardoor uw CO2-voetafdruk wordt verminderd.

Kunststof kozijnen bieden uitstekende thermische en akoestische isolatie. Ze helpen warmte binnen te houden in de winter en buiten te houden in de zomer, wat resulteert in lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat.

Er zijn verschillende subsidies en financiële regelingen beschikbaar, zoals de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE), de Energiebespaarlening, lokale subsidies van gemeenten en provincies, de BTW-verlaging op arbeid, en de Energie Investeringsaftrek (EIA) voor bedrijven.

De ISDE-subsidie biedt financiële ondersteuning voor de aanschaf van energiezuinige kunststof kozijnen. Om in aanmerking te komen, moeten de kozijnen voldoen aan bepaalde isolatiewaarden (U-waarde). Aanvragen kan via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Ja, onze kunststof kozijnen zijn voorzien van geavanceerde sluitsystemen en versterkte profielen, waardoor ze een hoge mate van veiligheid en inbraakwerendheid bieden.

Het installatieproces begint met een consultatie en opmeting, gevolgd door de productie van de kozijnen op maat. Onze gecertificeerde installateurs zorgen vervolgens voor een snelle en nauwkeurige installatie. De meeste installaties kunnen binnen één dag worden voltooid.

De kosten variëren afhankelijk van de grootte, stijl en specifieke eisen van uw project. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

U kunt een offerte aanvragen via ons contactformulier op de website, telefonisch of door een e-mail te sturen naar info@soleca.nl. We zullen snel reageren om een afspraak te maken voor een consultatie en opmeting.

Ja, wij bieden een uitgebreide garantie op al onze kunststof kozijnen en installatiediensten. De specifieke garantieperiode kan variëren, dus neem contact met ons op voor meer details.

Zeker! Bezoek onze pagina met klantbeoordelingen en casestudy’s om te zien wat onze klanten over ons te zeggen hebben en voorbeelden van onze projecten te bekijken.

Ja, de Energiebespaarlening biedt een lage rente lening voor energiebesparende maatregelen, waaronder kunststof kozijnen. Deze lening is beschikbaar voor eigenaren-bewoners, VvE’s, en verhuurders en kan worden aangevraagd via het Nationaal Warmtefonds.

Contact

Heb je vragen? We helpen je graag verder!

BEL ONS OP

085 0805117

MAIL NAAR

info@soleca.nl

Contact

Heb je vragen? We helpen je graag verder!

BEL ONS OP

085 0805117

MAIL NAAR

info@soleca.nl

085 0805117

info@soleca.nl

Diensten

085 0805117

info@soleca.nl

Diensten