FAQ

Vragen & Antwoorden

Vragen

Ik zoek naar antwoorden voor

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit door gebruik te maken van fotovoltaïsche cellen. Wanneer zonlicht op de panelen valt, produceren de cellen gelijkstroom (DC), die vervolgens wordt omgezet in wisselstroom (AC) door een omvormer, zodat het kan worden gebruikt in huiselijke apparaten.

Enkele voordelen zijn lagere energiekosten op lange termijn, vermindering van de CO2-uitstoot, een hogere energieonafhankelijkheid en het verhogen van de waarde van je huis.

De meeste zonnepanelen hebben een levensduur van 25 tot 30 jaar. Na verloop van tijd kan de efficiëntie echter wel afnemen, maar moderne panelen zijn ontworpen om langdurig te presteren.

Monokristallijne panelen zijn gemaakt van één kristal en hebben over het algemeen een hogere efficiëntie en een hogere prijs. Polykristallijne panelen zijn gemaakt van meerdere kristallen en zijn over het algemeen iets goedkoper, maar hebben een iets lagere efficiëntie.

In principe kunnen zonnepanelen op de meeste daken worden geïnstalleerd, zowel op schuine daken als platte daken. Er moet wel rekening worden gehouden met factoren zoals de hellingshoek, oriëntatie en eventuele schaduwval.

Over het algemeen vereisen zonnepanelen weinig onderhoud. Af en toe reinigen van het oppervlak om vuil en stof te verwijderen, en het controleren op mogelijke schade is vaak voldoende.

Hoewel zonnepanelen minder energie produceren op bewolkte dagen, genereren ze nog steeds elektriciteit. Moderne panelen zijn ontworpen om diffuse zonnestraling op te vangen en om te zetten in elektriciteit.

Dit kan variëren per land en regio, maar in veel gevallen zijn er subsidies, belastingvoordelen of andere financiële stimuleringsmaatregelen beschikbaar om de aanschaf en installatie van zonnepanelen te bevorderen.

Contact

Heb je vragen? We helpen je graag verder!

BEL ONS OP

085 0805117

MAIL NAAR

info@soleca.nl

Contact

Heb je vragen? We helpen je graag verder!

BEL ONS OP

085 0805117

MAIL NAAR

info@soleca.nl